www.imoc.co.uk Forum Index
 AlbumAlbum CalendarCalendar FAQFAQ SearchSearch MemberlistMemberlist Legal NoticeLegal Notice IMOC 1/4 Mile1/4 Mile Table Knowledge BaseKnowledge Base   RegisterRegister 
 GarageCommittee GarageGarage  SubscriptionPremium Membership  ProfileProfile   Log in to check private messagesLog in to check private messages   Log inLog in 
Calendar 
[Mk2] [Turbo] HELP: on/off throttle engine vibrating massively. Cv joint/gearbox? I don't know

 
Post new topic   Reply to topic       www.imoc.co.uk Forum Index -> MR2 MK2 1990 - 1999 NA & Turbo -> Mechanical
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pnicho




Joined: 30 May 2007
Posts: 216
Location: Kent
Feedback Score: 7



PostPosted: Sun Jun 02, 2019 8:20 am    Post subject: [Mk2] [Turbo] HELP: on/off throttle engine vibrating massively. Cv joint/gearbox? I don't know Reply with quote Reply with quote including images

Hi all,

1996 MR2 Turbo. Gearbox: E153-735

Hoping someone can shed some light.
The car is back on the road and the only thin I've touched in the drive line is the inner CV boot on the passenger side.
It was driving fine yesterday and I booted it away from a standstill.
After this whenever I lifted off the throttle or gently touched it I had a sound like a small man behind the drivers seat with a hammer trying to get out.
Got it up in the air and I could simulate it by gently letting the clutch out into first gear. The torque coming from somewhere is causing the engine to judder back and forth so much that the intercooler pipes are hitting the firewall.
However for the love of me I can't find out what's wrong.
I've pulled the boot off the CV joint and it all looks good in there.
The only other thing that I've noticed is that if I spin one wheel the other one only thinks about turning. I'm sure it used to turn in the past.

I'm really stuck as to what this could be and I'm supposed to be going on holiday driving it in 19 days time. [Sad]

If anyone has any suggestions they would be greatly appreciated.
Back to top
User is offline 
SonicSW20




Joined: 29 Nov 2010
Posts: 3572

Feedback Score: 12

1997 Toyota MR2 Mk2 NA Rev4

PostPosted: Sun Jun 02, 2019 10:13 am    Post subject: Reply with quote Reply with quote including images

If the engine is moving that much, you have a broken engine mount. Most likely the front or rear one.
Back to top
User is offline 
pnicho




Joined: 30 May 2007
Posts: 216
Location: Kent
Feedback Score: 7



PostPosted: Sun Jun 02, 2019 10:59 am    Post subject: Reply with quote Reply with quote including images

Took the drive shaft off. Engine doesn't move anymore.
All engine mounts look good. Can't move the engine at all either.
Back to top
User is offline 
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       www.imoc.co.uk Forum Index -> MR2 MK2 1990 - 1999 NA & Turbo -> Mechanical All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group