www.imoc.co.uk Forum Index
 AlbumAlbum CalendarCalendar FAQFAQ SearchSearch MemberlistMemberlist Legal NoticeLegal Notice IMOC 1/4 Mile1/4 Mile Table Knowledge BaseKnowledge Base   RegisterRegister 
 GarageCommittee GarageGarage  SubscriptionPremium Membership  ProfileProfile   Log in to check private messagesLog in to check private messages   Log inLog in 
Calendar 
[Mk2] [NA] Stereo not receiving power

 
Post new topic   Reply to topic       www.imoc.co.uk Forum Index -> MR2 MK2 1990 - 1999 NA & Turbo -> Electrical
View previous topic :: View next topic  
Author Message
rob6539
Premium Member



Joined: 20 Jun 2013
Posts: 102
Location: Gloucestershire
Feedback Score: 1



PostPosted: Sun Feb 16, 2014 8:18 pm    Post subject: [Mk2] [NA] Stereo not receiving power Reply with quote Reply with quote including images

Hi

I've bought a 3sge and the stereo doesn't work. The old owner has obviously had an aftermarket stereo fitted, so I've been left with the dodgy wiring.

I've connected the wiring up, as of a stereo wiring diagram, but it is not receiving any power (constant or ignition). The car has sub's behind the seats, so I'm assuming it also has an amp and that this amp will feed power to the stereo.

My problem is, I can't find where the amp is hiding!

Please help!

Thanks
Back to top
User is offline 
gerbil1028
Premium Member



Joined: 25 Jul 2007
Posts: 1618
Location: NEWBURY BERKS
Feedback Score: 10

1992 Toyota MR2 Mk2 Turbo Rev2

PostPosted: Sat Mar 01, 2014 12:18 am    Post subject: Reply with quote Reply with quote including images

Did u have stereo bolted in as earths it. Or plug Ariel in as that also earths it then check for power
Back to top
User is offline 
Peter Gidden - SBITS
IMOC Affiliated Company



Joined: 25 Jan 2005
Posts: 10497
Location: South Yorkshire - 07710 648257
Feedback Score: 18

2002 Noble M500

PostPosted: Sat Mar 01, 2014 2:45 am    Post subject: Re: [Mk2] [NA] Stereo not receiving power Reply with quote Reply with quote including images

rob6539 wrote:
My problem is, I can't find where the amp is hiding!


OEM amps are behind the trim panel below the N/S 1/4 light.
_________________
Engine Builder to Simon Hicks - 555bhp 532ftlbs
Brighton National Speed Trials Class Winner 2011
Brighton National Speed Trials Class Winner 2010
Brighton National Speed Trials Class Record Holder 2010 on
Back to top
User is offline 
keiith9849




Joined: 22 Jun 2017
Posts: 7

Feedback Score: 0



PostPosted: Fri Jun 23, 2017 8:22 pm    Post subject: Reply with quote Reply with quote including images

I had a problem f the installer having used the bolt-in cage as the earth. Maybe run a new secure earth wire and work from there. Eating t the amp or the aerial is not the way to go.
Back to top
User is offline 
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       www.imoc.co.uk Forum Index -> MR2 MK2 1990 - 1999 NA & Turbo -> Electrical All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group